Vad är tid?

0

I den tid vi är i nu, i det land vi är nu, så räknar vi timmar, minuter och sekunder väldigt specifikt och allt ska vara i rätt tid.

För bara 200 år sedan handlade det mer om när någon gick på gatan och ropade att det var dags att vakna, kyrkklockan ringde, eller när någon på arbetet ringde en klocka för att tala om att det var lunchdags osv.

För över två tusen år sedan var tiden kopplad till solen och månen. Det var inga strikta regler om att vara på jobbet vid rätt tid pga en klocka. Då hjälpte folk varandra att vakna och göra sitt jobb genom att väcka varandra och prata om vad som behövde göras. Tiden var då kopplad till naturen. Naturen och universum talade om när det var dags att göra något.

Själen har ingen tid, ingen strikt linje som handlar om ett år, en dag eller en timme i taget. Själen är överallt och när som helst, så när det blir stark koppling till själen kan det kännas som att en timme är så långsam att det är ett helt år eller att ett år gick så snabbt att det känns som en timme.

Önskar er alla en bra tid! Från Lilian

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke